FIRST STEPS

NL

De weergoden waren ons weeral eens gunstig gezind op onze zonovergoten open brouwerijdag in september. 

Sally Meire, werkzaam in het restaurant, trad op diezelfde dag in het huwelijk met Clint Varilone en werd na de plechtigheid met het hele gezelschap in een oldtimerbus naar de brouwerij gebracht.

Bezoekers uit alle windstreken kwamen proeven, smullen en genieten van onze bieren, ribbetjes, chocoladebrownies en biercoctails.

 

EN

The sun shone down again for our last open day in September.

We enjoyed a visit from a very special wedding party as our front-of-house in the restaurant, Sally Meire, tied the knot with Clint Varilone.

We welcomed visitors from all over to eat ribs with us and taste our beers.

We ate chocolate brownies and drank beer cocktails. 

DAMME CULINAIR

NL

Op 2 oktober stelden we onze bieren voor op “Damme culinair”, de jaarlijkse streekproductenmarkt op en rond het marktplein van Damme.

 

EN

We also served our beers at Damme's annual culinary festival at the beginning of this month which featured various offerings from local food producers: 'Damme Culinair'.

 

FESTIVAL FEVER

NL

Twee weken later tapten we Blinker, Damme Nation en Cassandra op ons eerste bierfestival in België, de BLES bierhappening in Zottegem.

 

EN

And we poured Blinker, Damme Nation and Cassandra at our first beer festival in Belgium: the 'BLES Bierhappening' in Zottegem.

SMALL AND NEW

NL

Pas uit de startblokken hebben we als nieuwe brouwerij onze start niet gemist. Amper 4 maanden geleden, op 16 juli, werden onze eerste bieren aan het publiek voorgesteld. De reacties zijn op zijn minst positief te noemen. En dit is slechts een begin.

Naast een nieuwe, zijn we ook een kleine brouwerij. We doen ons best om onze 6 gistingkuipen van 500 liter elk zo efficiënt mogelijk te gebruiken, maar tezelfdertijd onze bieren ook de nodige tijd te gunnen om zich optimaal te ontwikkelen.

Afgezien van enkele speciale evenementen of festivals, zijn onze bieren dan ook – voorlopig – enkel verkrijgbaar in het restaurant. Van het vat om ter plaatse te consumeren of op fles om er thuis van te genieten.

 

EN

We're a very young brewery. We handed out our very first beers on 16 July this year.

That's only four months ago. The response in the restaurant and on our open days has been overwhelming, but we're just getting started.

We're a small brewery. We have 6 fermenting vessels of 5 hectolitres each.

We keep them full and give the beer the time it needs to taste how we want it to taste.

Apart from a few special events or festivals, everything we brew - for the moment - is poured from the taps of our restaurant or bought in bottle from there to take home.

OPEN DAY

Op zaterdag 26 november gaat onze volgende open brouwerijdag door. We ruilen de zomerse gezelligheid van de tuin in voor de warme huiselijkheid van het restaurant.

Naast onze bieren kan je genieten van stoofvlees op Vlaamse wijze, bereid met Cassandra, en frietjes en … wellicht een nieuw bier.

Hou de website in de gaten, of beter nog, registreer jezelf om op de hoogte te blijven!

 

Our next open day will take place on Saturday 26 November.

We'll be moving inside to the restaurant, serving fries and Flemish stew made with 'Cassandra', our stout.

We might even be pouring a brand new beer.

Watch this space...

Register on our website and come along to enjoy the day with us.

 

*Special thanks to Sophie Callewaert of 'Zebra Tales' for the photographs at our Open Day.

Siphon Brewing

Siphon Brewing, 1 Damse Vaart-Oost, Damme, Vlaanderen, 8340

A new Belgian microbrewery on the grounds of a restaurant in Damme.