CASSANDRA 

OESTERSTOUT | 7% ABV


 
 
 

Zeemeermin Cassandra vervloekte Damme nadat ze gevangen genomen werd door een visser. Ze werd verbannen naar een put nabij de brouwerij. Ze stierf er van verdriet, maar blijft verder leven als Damse windvaan.

 

‘Stouts’ waren van origine sterkere, zwaardere versies van de gangbare bieren. Een Stout Porter was een sterk donker bier genoemd naar de “street and river porters” in het 18-de eeuwse Londen, bij wie het bier erg geliefd was.

Toen de Ieren de traditie overnamen, werden de donkere moutsoorten vervangen door gebrande gerst, wat resulteerde in een droger bier en de Stout stijl voor altijd veranderde.

 
 

Cassandra is een smaakvol, complex bier.

Met een bitterheid afkomstig van de donkere mouten en de geroosterde gerst enerzijds en de Europese hopvariëteiten anderzijds. Oesterschelpen, toegevoegd aan het einde van de kooktijd, geven Cassandra een lichte ziltigheid die drop- en chocolade achtige toetsen laat vermoeden.

De oesterschelpen komen rechtstreeks van het restaurant waar ze eerder die dag vers geserveerd werden.

Cassandra heeft verschillende bestaansredenen.

Wij willen een Belgische Stout, moutig en met geroosterde gerst.

Wij willen een Belgische Stout die niet tè zoet is. Een stout waar de gist geen hoofdrol speelt.

Wij willen een stout die perfect past bij de diverse gerechten in het restaurant, met een stukje belegen kaas, een chocolade dessert of zelfs de huisgerookte paling.

En behalve dat is één van de brouwers een rasechte Ier die gewoon een Stout wil brouwen.

 

TECHS & SPECS

GRONDSTOFFEN

Water: Damme

Mout: Pale Ale, Munich, Special B, Chocolade, Geroosterde Gerst, Gerstvlokken, Havervlokken

Hop: Goldings, Challenger

Andere: Oesterschelpen

Gist: American Ale

 
 

PROEVEN

Uiterlijk: diepzwart, donker schuim

Aroma: koffie, chocolade, drop

Smaak: zacht maar stevig, gebrand, zilt

SPECIFICATIES

EBC: 117

IBU: 52

Ideale schenktemperatuur: 10°C

hoge gisting | hergist op fles | ongefilterd | niet gepasteuriseerd