TRONK 

VANILLE SINAASAPPEL QUADRUPEL | 10% ABV

 
 
 

Om de vier à vijf jaar worden ‘s winters de wilgen geknot voor het brandhout, vervolgens sieren de tronken het landschap rond onze brouwerij.

 
 
 

De Quadrupel stijl, ooit ‘Abt’ genoemd,  ontstond binnen de muren van de Trappistenabdijen in België.

Typische kenmerken zijn het gebruik van donkere kandijsuiker om het hoge alcoholpercentage te bereiken en toch de body aanvaarbaar te houden en de kenmerkende gist, met aroma’s die gaan van perzik en rijpe banaan, naar gedroogd fruit en zwarte peper.

Een aangename alcoholwarmende smaak, de moutigheid en een subtiele bitterheid maken het plaatje compleet.

 
 

Onze basis is een klassieke Quadrupel, zij het misschien iets droger en minder fenolisch dan andere commerciële versies, met enkele extra ingrediënten om het bier een winterse toets te geven.

Tijdens het kookproces worden geen kruiden toegevoegd. Tijdens de koude lagering echter, voegen we vanillestokjes en zeste van sinaasappel toe aan het bier.

Het kenmerkende van de sinaasappelzeste en de zachte vanille geven het bier een mooie complexiteit en een winters karakter en zorgen voor een smaakevolutie in de fles.

De ‘Tronk’ – de geknotte wilg die tekenend is voor het winters landschap rond de brouwerij – is een symbool van veerkracht. De perfecte inspiratie voor een sterk winterbier met karakter.

 

TECHS & SPECS

GRONDSTOFFEN

Water: Damme

Mout: Pils, Munich, Special B, Chocolade

Hop: Goldings, Saaz

Andere: Echte Vanille, Sinaasappelzeste, Donkere Kandij Suiker

Gist: Belgian Abbey

 

 
 

PROEVEN

Uiterlijk: winters bruin

Aroma: gedroogd fruit en sinaasappel

Smaak: melkchocolade en vanille

SPECIFICATIONS

EBC: 68

IBU: 50

Ideale schenktemperatuur: 10°C

hoge gisting | hergist op fles | ongefilterd | niet gepasteuriseerd